Príjmy PSK boli za prvý polrok vyššie ako výdavky o 450 miliónov korún

21.08.2004 Celý región

Prešovský samosprávny kraj (PSK) vykázal za prvých šesť mesiacov t. r. príjmy v objeme vyše jedna miliarda 690 miliónov korún. Výdavky v tom istom období čin...
Prešovský samosprávny kraj (PSK) vykázal za prvých šesť mesiacov t. r. príjmy v objeme vyše jedna miliarda 690 miliónov korún. Výdavky v tom istom období činili asi jedna miliarda 240 miliónov korún.

Správu o takomto plnení rozpočtu PSK vzali na vedomie 19. augusta na zasadnutí v Prešove členovia krajského parlamentu.
Predkladateľka správy vedúca odboru financií a správy majetku Úradu PSK Mária Holíková konštatovala, že čerpanie rozpočtu k 30. júnu t. r. nepresiahlo stanovený limit šiestich dvanástin rozpočtu pre rok 2003.
V hodnotenom období sa už realizovala aj prvá úprava tohoročného rozpočtu. Z pôvodného vyrovnaného v časti príjmov a výdavkov vyše dve miliardy 957 miliónov korún vzrástol na bezmála tri miliardy 244 miliónov korún. Bežný rozpočet je vyše dve miliardy 880 miliónov korún a kapitálový rozpočet 363 miliónov korún.
V správe sa uvádza, že pre 127 zamestnancov Úradu PSK vyčerpali za prvých šesť mesiacov roka vyše 11, 2 milióna korún a na krytie mzdových nárokov zamestnankyne Úradu PSK v zriadenej kancelárii PSK v Bruseli 430 tisíc Sk. Poslanec Dušan Hruška v tejto súvislosti požiadal, aby parlament dostal komplexnú správu o doterajších aktivitách kancelárie a prínose z nich.

(jj)
 

Vyberte región